Wednesday, April 11, 2007

thyme for courage



In ancient times Thyme was believed to be a source for courage, so was burnt as an incense and was used in baths. Thyme for courage, I like that. I also like how grandma utilizes an old plastic spoon for labeling in the photo. In our garden, we had many different kinds of thyme last year, with their little pretty flowers: pink, white and yellow. The plants mostly survived all through the winter. It is very refreshing to see something green in the garden when it is freezing outside. And there is always fresh thyme whether you need to add to your salad or need some courage ;)

***
Eski zamanlarda kekigin cesaret kaynagi olduguna inanilirmis, tutsu olarak ve de banyo yaparken kullanilirmis. Cesaret icin kekik onerisi hosuma gitti. Diger hosuma giden sey de fotografta gorulen, anneannenin eski bi plastik kasigi etiketleme icin kullanisi. Gecen yil bahcemizde bir cok cesit kekik yetistirdik, cok guzel cicekler actilar, pembe beyaz sari. Cogu bitki de kisi cok guzel atlatti. Bu soguklarda bahcede hala yesil biseyler gormek ic aciciydi dogrusu. Ve de ne zaman ihtiyac duyarsaniz salataniz icin taze kekige veya kendiniz icin cesaretlendirilmeye... care hazir ;)

3 comments:

egemege said...

elifcigim slm, ben ege :)
ben kekik oregano saniyordum. oregano'nun turkcesi ne bu durumda?..
blog harika olmus. beni de davet ettigin icin tesekkurler...

bahce said...

sagol egecim,

oregano = mercankosk, farekulagi, keklikotu, guveyotu diye geciyor.

kekik = thyme ;)

John Hudai Godel said...

Kekik Thyme veya Oregano dan yapilan bir urun. Thyme ve Oregano birbirine cok benzeyen iki bitki ve urun haline getirildiginde birbirlerinden ayirilmasi cok zor. Yaklasik 350 Thyme ve 60 civari Oregano var. Daha fazla bilgi istenirse ileride aktarabilirim.